Verzorging van wonden, mok en andere problemen van de huid.
Oppervlakkige wonden die geen specialistische veterinaire behandeling nodig hebben kunnen uitstekend worden verzorgd met Aloë Vera.
Aloë Vera gel heeft een aseptische werking waardoor aangedane huiddelen sneller helen en door de toevoeging van Tea Tree – en Lavendelolie werkt het produkt vliegwerend, zonder de wond af te sluiten. Wondvocht kan dus nog vrij de wond uit waardoor de kans op diepere infectie kleiner wordt. De kwaliteit van het Aloë Vera produkt speelt echter wel een grote rol. Veel produkten die nu verkrijgbaar zijn hebben een zeer laag percentage echte Aloë Vera gel waardoor er geen wonderen verwacht mogen worden. Let dus altijd goed op hoeveel percentage Aloë Vera het product daadwerkelijk bevat.
Aangetaste huid op de onderbenen van een paard , bijv. door mok of rasp, kunnen ook goed verzorgd worden met Aloë Vera. Door de jeuk aan de benen van het paard zal het dier zich aan alles willen schuren wat voorhanden is, bijvoorbeeld waterbakken en ook proberen door zichzelf te bijten om van de jeuk af te komen. Door het gebruik van Aloë Vera verdwijnt de jeuk waardoor het paard zal stoppen met stampen. Door de verzachtende en vochtinbrengende eigenschappen zullen ook de schilfers verdwijnen en wordt de huid gevoed en beschermd.
Let op : mok dient niet verward te worden met mijten en ander ongedierte in de vacht. Met name paarden met veel “behang” (sokken) aan de benen zijn extra gevoelig voor dit soort ongemakken. Dit vraagt om een chemische behandeling waarbij absoluut de dierenarts geraadpleegd dient te worden. Na behandeling met deze agressieve middelen kan Aloë Vera gel wel weer ingezet worden om de beschadigde huiddelen te herstellen en een herbesmetting helpen voorkomen. Immers, een vochtige, beschadigde huid is vele malen kwetsbaarder dan een gezonde huid.